Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (2023)

De hbo opleiding HBO Online ondernemen zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker vind je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied HBO-programma’s. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel de beste thuisstudies van erkende scholen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en begin morgen al met een hbo thuisstudie HBO Online ondernemen! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is er al vanaf €1230,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In maart 2023 leuke welkomstkorting.

Bekijk opleiding

(Video) Welke opleiding doe je of heb je gedaan? | Vraag op Straat

Direct inschrijven

Aanbieders thuisstudie HBO Online ondernemen maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Online ondernemen6 maanden€1230,00Meer informatie

Inhoudsopgave

 • De hbo opleiding HBO Online ondernemen flexibel thuis volgen.
 • Wat zijn de actuele kosten van een hbo thuisstudie?
 • Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)
 • Alle onderwijsinstellingen met elkaar vergeleken
 • Welk aandeel van de studiekosten is aftrekbaar?
HBO Online ondernemen zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

(Video) Een economische hbo-opleiding volgen in Zwolle?

Thuisstudie bekijken

De opleiding HBO Online ondernemen zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website komt dan om de hoek kijken. Op deze plek vind je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie HBO-programma’s? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Online ondernemen(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Online ondernemen regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten HBO Online ondernemen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Online ondernemen kun je al volgen vanaf €1230,00 bij bijvoorbeeld NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk opleidingen bij NTI

(Video) Ik volg een thuisstudie... 📚 (werken en studeren combineren)

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Online ondernemen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Online ondernemen: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding duurt circa 6 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een passende HBO Online ondernemen vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure bekijk je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Mondriaan. Bovendien krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste aanbieders beschikken over een HBO Online ondernemen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar bekijk je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.

Andere relevante thuisstudies

 • HBO New business models
 • HBO Netwerktechniek en beheer
 • HBO MWD in de praktijk
 • HBO Multiproblematiek binnen Social Work
 • HBO Mediawijsheid

Studies in jouw regio

 • Haalderen
 • Putte
 • De Cocksdorp
 • Foxwolde
 • Kraggenburg
(Video) Interieurstylist Sarah over de voor-en nadelen van een thuisstudie | van Passie naar Droombaan

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Zelfstandig life coach tot aan Vakopleiding Coaching, en uiteraard ook de HBO Online ondernemen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? Onderstaand kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
AanbodVormReviewInformatie
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (2)500+Thuis en/ofKlassikaalBekijken
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (3)500+ThuisstudieBekijken
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (4)300+ThuisstudieBekijken
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (5)300+ThuisstudieBekijken
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (6)1000+ThuisstudieBekijken
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (7) 1500+Thuis en/ofKlassikaal
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (8)1250+Klassikaal
Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (9)350+Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie HBO Online ondernemen online versneld volgen is realistisch vanaf €1230,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (maart 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Online ondernemen. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij meer te weten komen over ondernemen, marketing en online media? Dat kan al in 6 maanden! Tijdens het korte HBO Online ondernemen van NTI leer jij meer over marketing, de impact van online media op marketing en de wereld van de ondernemer en zijn onderneming. Meer weten? Vraag dan onze gratis studiegids aan of neem contact op met een studieadviseur. Schrijf je nu in voor het korte HBO Online ondernemen en profiteer van korting!

Daarom kies je voor HBO Online ondernemen van het NTI:

(Video) Economie - online les 1

 • Behaal al in 6 maanden een certificaat!
 • Geen vooropleiding nodig
 • Incl. praktijkbijeenkomsten en webinar

Thuisstudie HBO Online ondernemen - Vergelijk opleidingen (10)

NTI Opleidingen

Videos

1. Hotel Management livestream Q&A - Online open dagen | Hogeschool Saxion
(Hogeschool Saxion)
2. Stages bij de opleiding Commerciële Economie
(Hogeschool Tio)
3. klant review opleiding
(Gert Tholen)
4. Commerciële economie | HAN University Of Applied Sciences
(HAN University of Applied Sciences)
5. Verpleegkunde (hbo-v) livestream Q&A - Online open dagen | Hogeschool Saxion
(Hogeschool Saxion)
6. Webinar “De overstap naar het hbo”
(Fontys Hogeschool)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 05/23/2023

Views: 6439

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.